Stilte Wandeling: Westerborkpad & Airbornepad

In stilte lopen we 2 x per jaar steeds een deel van het Westerborkpad of het Market Garden pad

Het Westerbork is een wandelpad van 340 km in het spoor van de Jodenvervolging. In 2005 werd Jan Dokter uit Hoorn 70 jaar. Hij schreef in oktober van dat jaar: “Waarom wil ik 60 jaar na het vreselijk gebeuren met mijn eigen ogen de plaats zien vanwaar mijn familie is gedeporteerd naar vernietigingskampen?” Ter nagedachtenis aan zijn familieleden liep hij de route van de Hollandse Schouwburg in Amsterdam naar het Kamp Westerbork in Hooghalen. Dat was de inspiratiebron voor KNBLO om daar een langeafstandswandeling van te maken.

Vanuit Zen Spirit Rosmalen worden jaarlijks op dodenherdenking en daarnaast rond de bevrijding van Brabant een datum gepland. Ter nagedachtenis lopen we een dag in stilte, ongeveer 15/20 km van het Westerborkpad. We zijn 4 mei 2013 gestart bij Amsterdam Centraal Hollandse Schouwburg. Nu zijn we aangekomen bij etappe 26, richting Hoogeveen. In stilte vervolgen we het Westerborkpad in de sporen van de Jodenvervolging. Graag vooraf even aanmelden.

De nieuwe datums Westerborkpad woensdag 3 en donderdag 4 mei 2023.

Wil je mee, reserveer de datums en meld je tijdig aan. Daarna kijken we of we ergens een overnachting kunnen regelen.

Het Airbornepad/ Market Garden, is een lange-afstandwandelpad van 220 km.  Het loopt van Lommel naar Arnhem en voert de wandelaar langs plekken die de geallieerde opmars 1944 in herinnering brengen: monument, militaire begraafplaatsen, oorlogsmusea en de bruggen waar zo zwaar om is gevochten.

Op Zaterdag 17 september 2022, rondom de bevrijding, hebben we i.p.v. het Westerbork pad een deel van het Airbornepad/ Market Garden in stilte gelopen. Het was een mooie indrukwekkende dag, langs herdenkingsplekken, de vliegtuigen die over vlogen en de parachutesprong bij Eerde. In stilte lopen en stilstaan bij de bevrijding op 17 september 1944 en bij de oorlog in Oekraïne en de hoop op vrede in de wereld.

Nieuwe datum: Airbornepad/ Market Gardenpad is zaterdag 30 september 2023.

Je kan je aanmelden via: zenrosmalen@hotmail.com

IMG_20220919_152824