Zen Spirit Rosmalen

De meditatiegroep Zen Spirit Rosmalen maakt deel uit van https://zenspirit.nl/   Zen Spirit is opgericht in 2004 door Zenleraar Irène Kaigetsu Kyojo Bakker. De rode draad die door Zen Spirit loopt is de houding of geestesgesteldheid, die ons in staat stelt alles wat zich in ons leven aandient met openheid, moed en vertrouwen tegemoet te treden.

De Zengroep Zen Spirit Rosmalen is opgericht en wordt geleid door Elly Kluytmans. Zij mediteert vanaf 2009 en voelt zich thuis bij het gaan van het Zen-pad. Het is een boeiend pad om te gaan en te blijven gaan en het is fijn dit samen met anderen te gaan. In 2016 wilde zij een sesshin bijwonen bij een vrouwelijke Zenleraar/sensei en sinds dien mediteert ze bij Irène sensei in Arnhem. Irène Kaigetsu Kyojo Bakker is vanaf die tijd haar Zenleraar in de lineage van Joan Halifax Roshi.

Op 30 maart 2018 heeft ze van Irène Sensei Jukai ontvangen en haar boeddhistische naam Nanshin gekregen.

Op 9 oktober 2021, heeft Irène sensei bij de start van de sesshin: ‘Jouw pad als bodhisattva’, vier dharma holders benoemd.  Namelijk: Greta Etsudo, Eef Yuman, Lucien Nenren en Elly Nanshin. Annetje Jikai is  in 2018 benoemd tot Dharma Holder.

IMG_20211025_164333_825 (002)

Elly heeft tevens een praktijk voor haptonomische begeleiding www.haptonomiedebasis.nl. Zen is aandacht en haptonomie is verbinden. Met aandacht verbinden met alles wat zich aandient, mens-zijn. Zien dat het leven ook lijden is, dat alles van aard verandert, en dat alles verbonden, EEN is.

Zen Spirit Rosmalen bevindt zich op een prachtige stille locatie in het centrum van de Kruisstraat in Rosmalen gemeente Den Bosch, een mooi polderdorpje tussen Rosmalen en Nuland.
Maandag 10 december 2018 heeft Irène Kaigetsu Kyojo Bakker van Zen Spirit Arnhem de Nieuwe Zendo van Zen Spirit Rosmalen met de Eye opening ceremonie geopend.